13 Ocak 2012 Cuma

DENİZ



Bir adam öldü 77 yaşında ( 10.01.2012 ).

Iyi bir adamdı, yumuşak kapli, güleryüzlü ama nedense kötü bir koca, kötü bir baba olduğu idi akıllarda kalan. 
İyi bir adamdı, sevgi dolu, gösterirdi de hem sevgisini ama nedense hiç toparlayamadı, birarada ama hep dağınık ailesini. 
İyi koca olamadı; hiç gün yüzü göremeden göçtüm bu dünyadan dedi Hatice Sultan. 
İyi baba olamadı; biz hiç hissetmedik sevgisini dediler çocukları.Ne annelerinin ölümü bağladı onları yeniden, ne de bir damla göz yaşı döktüler ardından.

Bir adam öldü, bir kadın girdi camii avlusuna; adı Deniz, yaşı adama yakındı. 
Adı Deniz, adamın 45 senelik sevgilisi idi...Hep varlığını bildiğimiz ama hiç görmediğimizdi...Diğer hayat, öteki kadındı Deniz...
Girdi camii avlusuna gözleri yaşla dolu, bacakları titreyerek ve hayatında ilk defa kabul gördü. Adamın kardeşleri, tüm ailesi gidip kendini tanıttı, elini sıktı, sabır diledi. Cenazenin sahibinin "O" olduğunu hissettirdi. Adamın çocukları bile ses etmedi, aşkına saygına gösterdi.
Bir adam öldü ve bir kadın belki de 45 senedir ilk defa kendini suçlu, kötü, öteki kadın hissetmedi. Belki ilk defa rahat bir nefes aldı, belki ilk defa yaşadı aşkını herkesin içinde, utanmadan. Tanıyordu hepimizi, biliyordu tek tek kim olduğumuzu, neler yaptığımızı. Sanki yıllardır göremediği ve dokunmayı özlediği akrabalarıymışız gibi bakıyor, ağlıyor, insanın içini acıtıyordu...

Bir adam öldü 77 yaşında; ani olmadı, hastaydı...
Iyi bir adamdı, sevgi dolu, yumuşak kalpli ama korkaktı. Ne aşkını sahiplenip, 45 senedir gerçekten sevdiği kadın ile ortaya çıkabildi ne de ailesini toparlayabildi. 
Ama belli ki çok sevdi ve sevildi. Başucundaydı sevgilisi son anına kadar. Kendi çocukları dökmeseler de bir damla yaş ardından, kardeşleri, Deniz ve kendinden olmayan Deniz'in oğulları hüngür hüngür ağlıyordu.

Huzur içinde yat Arif amcam...Daha erkendi!

8 yorum:

  1. Harika anlatmışsın,yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. işte bu enfes bir yazı yüreğine sağlık biz bunun romanınıı yazalım...madame marika

    YanıtlaSil
  3. Tüylerimi diken diken ettin :(
    m.u

    YanıtlaSil
  4. basiniz sagolsun...Cok guzel yazmisin arkadasim gozlerim doldu...SULTANIM

    YanıtlaSil
  5. fena yazı olmuş,hem de çok fena.Eline sağlık...O.P

    YanıtlaSil
  6. ne kadar güzel anlatmıssın, yüreğine sağlık...A.S.M

    YanıtlaSil
  7. Koskoca hayati cok guzel ozetlemissin,cok etkileyici bir yazi olmus , ellerine saglik...SUHU

    YanıtlaSil
  8. Yine kalbimde bi yeri sizlatan yazilarindan biri.. Okuduktan sonra islanan gozlerimi silmek zorunda kaldigim... Insanlar her zaman herseyin ve herkesin bembeyaz ve simsiyah gorunmesini tercih ediyolar malesef. Boylesi bi siniflandirma olaylari ve insanlari algilamamizi kolaylastiriyor, kimseyi anlamaya calismak zorunda kalmiyoruz bu sekilde... Halbuki herkes gri, hayat kulliyen gri...

    zey

    YanıtlaSil