17 Nisan 2010 Cumartesi

DENIZ'e Birkaç Saat Kala


Zaman o kadar çabuk akıp gidiyor ki, nasıl bekleyeceğiz bunca ay derken, o bir doğuracak ben 9 doğuracağım bu gidişle diye kara kara düşünürken, hergün annesine baktığımda karşımda bir mucize var diye aklımdan geçirirken zaman akıp gitti hiç farkettirmeden ve deniz ile buluşma zamani geldi, çok değil artık 6-7 saat sonra onun ile tanışacağız; nihayet deniz duvardaki yerini alacak, taşlar biraz daha oturacak, aile biraz daha büyüyecek, sevilecek, kollanacak biri daha olacak, sorumluluklar bir gıdım daha artacak, herkese neşe ve bir sürü mutluluk gözyaşı getirecek.

Çok heyecanlıyım. Diğer üçünde olduğu gibi onu gördüğüm anda kontrolsüz bir gözyaşı seline kapılacağımı biliyordum ama bu kadar heyecanlamayı beklemiyordum. 9 aydır normal bir ruh hali ile beklerken ve annesine mukayet olmaya çalışırken kendimce sakin sakin, son haftalarda bu heyecanın beni sarmasını gerçekten beklemiyordum. Huzurlu ama çok heyecanlı ve nasıl birşey çıkacak merakı içerisindeyim.

Pembe-beyaz pamuk gibi birşey olarak hayal ediyorum onu; tuttuğunu koparıp, dünyaya meydan okuyan annesinin, bu 9 ay boyunca içindeki bütün yumuşaklığı ve duygusallığı su yüzüne çıkarabilecek kadar sevgi dolu; annesinin doğumundan üç gün öncesine kadar çalışmasına izin verecek kadar uyumlu ve sosyal; ismini aldığı gibi, onun ile ilgili herşeyi, son dakika bile olsa, su gibi akıtacak kadar şanşlı olduğunu hayl ediyorum.
Güzel, yumuşak, kendini sevdiren bir bebek olacak diye hayal ediyorum.

Isimler büyülüdür.
*Isim dediğin, Hz.Adem'den bu yana, kendini taşıyanı kah usul usul yoğurur, kah efsunlu iplerle sıkı sıkı bağlar.*
O da isminden alacak birşeyler. O da benzemese de birebire ona, ismini aldığından birşeyler alacak.

Çok sevilecek, çok korunacak, en iyisi verilmeye çalışılıp, bilinen en iyi şekilde büyültülecek. Saçının bir teli için dünyayı ayağa kaldıracak bir sürü insan olacak çevresinde ama şımarık olmayacak.

Umuyorum ki upuzun, güzel bir hayat olacak önünde canımın içinin; şimdi onun için ( senin için kuzucum ) dünyaya rahat, telaşsız, huzurlu gözlerini açmasını diliyorum. Annesi,babası ve bizlerle uzun uzun mutlu ve çok sağlıklı bir hayat sürmesini diliyorum; bizler kadar şanslı olmasını, hayat ile ilgili zorlukları ve acıları cok ileriki yaşlarında yaşamasını diliyorum.
Içinden gelen sesleri dinlemeyi, ona güvenmeyi erkenden ögrenmesini, hayatta ne yapmaktan hoşlandığını çarçabuk keşfetmesini ve onun peşinden gidebilecek kadar özgür bir ruha sahip olmasını diliyorum. Insan olmasını, kalbini sabah gözlerini açtığı kadar temiz tutabilmeyi, onu yorucu ve çirkin duygularla kirletmemesini diliyorum. Dünyaya farklı gözlerle bakabilen, girdiği yaşantılarda fark yaratan, girdiği odaya ışık saçan biri olmasını diliyorum. Sevmeyi ve sevdirebilmeyi, paylaşmayı bilen biri olmasını diliyorum. Karşısına çıkan, yolu kesiştiği yardımına ihtiyacı olan herkese yardım edecek kadar yüce gönüllü olmasını diliyorum. Onun hep doğru insanlarla karşılaşmasını, onları seçebilecek kadar gönül gözünün açık olmasını diliyorum. Annesini geleceğini haber verdiği ilk günden beri çok mutlu eden bu bebeğin, hayatı boyunca buna devam etmesini, hayırlı bir evlat olmasını diliyorum

Canımın içi, bir tanem, o kadar heyecanlıyım ki şuanda sana hitap edecek doğru şekli bulamıyorum ama; çok değil birkac saat sonra aramıza, bu dünyaya açacaksın gözlerini. Senin için herşeyin en güzelini diliyorum ama en büyük dileğim; içinde getirdiklerini unutmaman ve bu uzun macera boyunca onlar ile yollarını kolay kolay bulup, keyifli yolculuk yapman.

Hadi gel! Sen hazırsın, heyecanlıyız ama biz de hazırız, seni bekliyoruz. Hatta ben eğer kılıç izin verirse seni duvarının hemen dışında bekliyor, belki de birkaç sonra sana merhaba diyecek ilk kişi olacağım. Ağlıyorsam da korkma sakın, sadece mutluluktan ve heyecan olacak!


*Pinhan- Elif Şafak

2 yorum:

  1. canim ablani ve tum aileni tebrik ederim. Bir an once bu buyuk mutlulugu kendi bebeginle de tecrube etmeni dilerim. Opuyorum cok. Umut

    YanıtlaSil
  2. Deniz bu saatlerde doğmuş olmalı.
    Öyle içten bir yazı olmuş ki, dilerim Deniz'e adanmış tüm dileklerin gerçek olsun, dünyamızda şansı bol olsun.

    YanıtlaSil