6 Şubat 2010 Cumartesi

RAPALLO


Sabah uga ve amour ile castello'da müthiş bir kahvaltı yaptıktan sonra, hepimiz bir iki saat kendi işlerimizi halledip tekrar buluşmak üzere ayrıldık. Benim aklımda otele dönüp, biraz yazmak vardı ama dışarda öylesine muhteşem bir hava var ki, bahardan farkı yok...Kendini esirgemeyen güneş, taptaze kokan deniz ve yumuşacık bir hava yazma isteğimin önüne geçti. Şimdi yeniden kendimi dışarı atıyorum; içeriye kapanılmayacak kadar güzel ve enerjisi yüksek birgün; karnavaldan dolayı kostümleri ile dolaşarak yüzünü gülümseten bir sürü çocuk, evet yaa ben burayı çok seviyorum dedirten bir hava, hayat var dışarıda bugün. Kafamın içinde fon müziği olarak you got the love' ı duyduğun günlerden biri var...



Yazarım, yorgunluktan bayılmazsam dönüşte yazarım...

6 yorum:

  1. Çok güzel bir yermiş burası, Venedik'e yakın sanırım. Özellikle de İstanbul'da çok az güneş görebildiğimiz bugünlerde ohh içimi açtı.

    YanıtlaSil
  2. Değil Berrak'cim, Venedik'e 400 km kadar uzaklikta , Liguria bolgesinde Rapallo.
    Genova'ya bağlı, tam olarak Genova'dan 40 km, Portofino'dan ise 7 km mesafede.
    Cok guzeldir burasi gercekten, genelde Milano'luların sayfiye yeridir aslinda. Kışın ıssızdır, yaş ortalaması 78 dir ama nisan-eylül arası bambaşka bir yer oluverir...
    Liguria bolgesi genel çok güzeldir buarada, gelip de bütün kasabaları tek tek ziyaret edilcek kadar güzeldir.
    Bana gelince her mevsim severim burayı!

    YanıtlaSil
  3. Süpermiş, tadını çıkar. Karnaval diyince Venedik karnavalı olduğunu ve Venedik'e yakın bir yer olduğunu düşündüm. Burda hava hep kapalı, içim şişti(dün çok az güneş çıktı sadece)

    YanıtlaSil
  4. Karnaval italyada en çok Venedik'te layikı ile yapiliyor ama bu donem onumuzde ki saliya kadar tum italya'da karnaval donemi aslinda..
    boyle yerlerde sadece cocuklar kostumleri ile sokaklarda dolastiginda farkedebiliyorum ben de...
    az kaldi, zaman ucup gidiyor, cok degil bir bucuk ay sonra bahar kapida...:)

    YanıtlaSil
  5. bu bizim kaldigimiz otelin penceresi mi?

    anotherstar

    YanıtlaSil
  6. yok değil, bitişiğinde ki otel ama manzara aynı manzara...

    YanıtlaSil